ASMV se Prezinta

 

Ce este ASMV

Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari este o organizatie non-profit infiintata in 2007, la initiativa unor tineri medici si studenti care si-au propus dezvoltarea pe plan local a unui grup informativ, care sa promoveze sanatatea printre tineri si sa ajute la perfectionarea in domeniul pregatirii studentilor la medicina.

Misiune :

Educarea, informarea si dezvoltarea in domeniul medical a comunitatii, precum si acordarea de ajutor moral si material persoanelor suferinde.

Obiective :

  1. Educaţie medicală în randul tinerilor şi perfectionarea în domeniul pregătirii profesionale a studenţilor.
  2. Acordarea de ajutoare materiale, de asistenţă şi sprijin moral persoanelor suferinde.
  3. Organizarea de manifestări ştiinţifice naţionale şi internationale, simpozioane, conferinţe, campanii informative şi alte evenimente pe teme medicale.
  4. Tiparirea de publicaţii şi materiale informative.
  5. Realizarea de proiecte ce vizeaza problemele de mediu.
  6. Colaborarea cu institutii medicale şi alte organizatii din ţara şi străinatate in vederea unor schimburi de experienţă şi a realizării scopurilor de mai sus.

 

Principii generale

ASMV se adreseaza atat studentilor si cadrelor medicale, incercand sa faciliteze acumularea de cunostinte si experienta, cat si tinerilor din afara ariei medicale, prin campanii de informare si preventie. Alaturi de proiectele ce vizeaza sanatatea publica, ASMV sprijina actiunile de protectie a mediului si acorda suport moral si material celor in suferinta.

ASMV promoveaza competenta si performanta. Prin actiunile organizate, ASMV doreste sa creasca calitatea educatiei medicale romanesti, in special a pregatirii individuale a studentului la medicina.